Ušteda vode i energije

Kupaonica ima veći uticaj na naše raspoloženje no i jedna druga prostorija u našem domu. Kada se ujutro probudimo kupaonica je mjesto gdje oživljavamo osjetila našega tijela  nakon ugodno prospavane noći ili mjesto za relaksaciju nakon dugog i iscrpljujućeg dana. To je mjesto gdje se doista možete opustiti i osvježiti i biti sam sa sobom.No udobnost više nije jedini zahtjev jer i drugi faktori postaju sve značajniji. Kroz zahtjeve za dizajnom tu su i zahtjevi za uštedom energije i ekološki zahtjevi

No nema pravog razloga da si ne priuštimo kupaonicu sa punom udobnošću.  

Osigurati pravu količinu vode u pravoj formi i željenoj temperaturi kada god to poželimo liči pomalo na čaroliju, a zapravo je stvar tehnologije. Ključ rješenja nađen je u ravnoteži između osobnih zahtjeva i želja i ekonomskih i ekoloških neophodnosti. Razvoj kupaoničkog pribora danas je moguć jedino uvažavajući ovu činjenicu. Prvi korak učinjen je s jednoručnom mješalicom sa kočnicom.

Često je za redovno održavanje osobne higijene (na primjer za pranje zubi) dovoljna samo polovina normalne količine vode. Iz toga razloga na modernim «kartušama» definiran je Eko kut. Prilikom puštanja vode podizanjem ručice miješalice u određenom trenutku osjeti se lagani otpor. 

Ručica miješalice stoji u donjem položaju uvijek u sredini zbog načina ugradnje i slike koju daje svojim izgledom i dizajnom. 

Obična i neprilagođena miješalica otvarana iz srednjeg položaja propušta mlaku ili toplu vodu i kada to ne želimo i time se nepotrebno troši energija. Sada je iz srednjeg položaja moguće pustiti samo hladnu vodu.

Mogućnost lakog otvaranja miješalice na strani hladne vode doprinosi i sigurnosti od opekotina.

Ukoliko se ručica pomakne lijevo lagani otpor daje do znanja da je to područje temperature vode od približno 38 C. Deblokiranjem sigurnosnog  uređaja moguće je dobiti vodu i viših temperatura. 

Između mnogo tipova kupaoničkog pribora i sistema, termostatske miješalice nude i osiguravaju optimalne temperature i sigurnu udobnost. Karakteristike termostatske miješalice i elegancija i lakoća rukovanja jednoručne miješalice, spojene u moderno i dobro dizajnirano tijelo, je ono što udovoljava zahtjevima suvremenog korisnika. Termo element omogućava regulaciju i izbor željene temperature vode gotovo u trenu. To automatski reducira potrošnju vode i energije. 

Ustvari ovakve miješalice trenutačno  reagiraju na promjene temperature i tlaka vode i stoga temperatura vode ostaje nepromijenjena. Termostat kontrolira temperaturu tople vode, koja je obično podešena na 38 C i sprječava moguće opasne opekotine prilikom otvaranja miješalice.  

Spomenute pogodnosti i prednosti ukomponirane u savršeno dizajnirane miješalice omogućavaju uštedu vode i energije i prijateljski odnos prema prirodi bez odricanja u pogledu ugodnosti 

Vrhunac u pogledu uštede i prijateljskog odnosa prema okolišu a da se ne moramo odricati udobnosti su termostatske mješalice.

Za upotrebu u javnim prostorima namjenjene su bezkontaktne mješalice čime je osiguran viši nivo zdravstvene sigurnosti, udobnosti i spriječena je nekontrolirana potrošnja vode. Danas su u ponudi bezkontaktne mješalice za sve namjene, bezkontaktni ispirači za pisoare i WCe, bezkontaktni dozatori tekućeg sapuna pa i sušila za ruke. 

Galerija slika:

  O asortimanu - Sve